COLEGII ȘI UNIVERSITĂȚI

Modernizarea sistemelor energetice din campus prezintă oportunități semnificative pentru instituțiile de învățământ superior de a atrage noi studenți și de a reduce costurile de utilitate, de exploatare și de întreținere. Majoritatea institutelor de învățământ superior trebuie să se ocupe de un mozaic de echipamente vechi și noi, de un nivel diferit de eficiență operațională și de lipsa unui sistem de management al energiei din campus pentru a controla utilizarea globală a energiei. Pentru școlile de stat, regulile mai stricte privind consumul de energie pot stresa bugetele, deoarece fondurile sunt solicitate pentru modernizări mandatate.

La intrarea în Universitatea din Stellenbosch (Africa de Sud), următorul text este afișat pe o placă :

„Distrugerea oricărei națiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale. Trebuie doar scăderea calității învățământului și permisiunea fraudei la examenele studenților.

Pacienții mor în mâinile unor asemenea medici.

Clădirile se prăbușesc, fiind construite de asemenea ingineri.

Banii se pierd în mâinile unor asemenea economiști.

Dreptatea se evaporă în mâinile unor asemenea judecători.

Crahul învățământului este crahul națiunii.”

Cu un contract de performanță de economisire a energiei (ESCO) de la Euro Green Energy, instituțiile de învățământ superior pot obține infrastructură energetică ;actualizări de care au nevoie acum și stabilizarea costurilor de utilitate în curs de desfășurare pentru a dezvolta o sursă de capital în viitor. Euro Green Energy poate moderniza o singură facilitate sau poate furniza sisteme cuprinzătoare de gestionare a energiei la nivelul întregului campus, construite din cele mai eficiente din punct de vedere energetic și finanțate în întregime cu capital colectat din conservarea energiei campusului. Sistemele de energie regenerabilă reduc costurile cu energia, reduc dependența de rețeaua electrică, sporesc securitatea energetică și oferă beneficii suplimentare pentru recrutarea studenților. Euro Green Energy oferă, de asemenea, un program de modificare a comportamentului care oferă lecții de viață pentru adoptarea măsurilor de eficiență și conservare.

Utilizarea campusului energetic și recrutarea studenților

Campusele de energie regenerabilă și politicile de conservare a energiei joacă un rol în capacitatea colegiilor și universităților de a atrage și de a recruta studenți și absolvenți. Creșterea gradului de conștientizare a responsabilităților legate de mediul înconjurător și a necesității unei dezvoltări durabile la nivelul școlii primare a creat o generație de studenți tari care să ia în considerare impactul asupra mediului ca parte a procesului de luare a deciziilor.

Euro Green Energy poate dezvolta programe cu instituții de învățământ superior care încurajează conservarea energiei prin schimbări în comportamentul elevilor, cum ar fi reducerea iluminatului, electricitatea și utilizarea apei. Dezvoltăm, de asemenea, sisteme de energie regenerabilă care servesc ca o reamintire constantă că instituția este în contact cu preocupările bazei sale studențești. Odată retrogradat la recrutarea în științe, utilizarea campusului este acum o considerație pentru studenții din fiecare disciplină academică. Universitățile și colegiile care sunt văzute ca lideri în utilizarea energiei regenerabile și conservarea energiei au un avantaj în recrutare, precum și o abordare a utilizării energiei care oferă o valoare mai mare pentru fiecare Euro de energie cheltuit.

STUDIu DE CAZ

Școala Gimnazială Tormac

Școala gimnaziala din localitatea Tormac, județul Timiș, a beneficiat de o modernizare totala în perioada 2014-2015. Atât primarul  localității cât și  directoarea școlii au dorit  sa investească în eficientizarea energetică pentru a beneficia pe termen lung de avantajele unor costuri scăzute cu energia.

Astfel școala a fost termoizolata cu polistiren de 10 cm, tăplarie PVC de calitate, pompă de căldură reversibilă apă-apă, ventiloconvectoare

Costurile lunare cu încălzirea-răcirea clădirii de 800 mp nu depășesc 100-150 euro/lună.

Roxbury Community College

Geothermal heat pumps and 3,000 solar panels help contribute to $868,000 in annual energy savings.

Medical University of South Carolina

Equipment upgrades and replacements will yield $2.47 million annually in energy savings, and $22,000 in O&M savings.

ADDITIONAL MEDIA

Watch the MUSC video

Watch the Roxbury Community College time lapse video

Watch the Gilded-to-Green Solar Day 2017 “Rhode Island College and Euro Green Energy” video

Watch the NMSU APPA Award video